Over ons

Central Auto is een Antwerpse onderneming actief in technische distributie sinds 1945. De onderneming is actief in de verkoop van MRO-producten (Maintenance, Repair & Operating Products). Oftewel alle industriële benodigdheden die nodig zijn om een bedrijf technisch draaiende te houden: zoals gereedschappen, bevestigingsmaterialen, hydraulische slangen, pneumatische gereedschappen,...

Vanuit twee vestigingen op de Noorderlaan en de Italiëlei is Central Auto actief in België.

Italiëlei - Central Auto

De klanten van Central Auto zijn de technische diensten van constructiebedrijven, productiebedrijven, logistieke bedrijven, transportondernemingen en overheden.

Central Auto is ondanks de vele veranderingen en innovaties tijdens de laatste jaren nog steeds een familiale groep bestuurd door de drie broers Genbrugge: Luc, Dirk en Bruno.

Noorderlaan - Central Auto

De belangrijkste troeven van Central Auto

  • Divers assortiment en omvangrijke stock
  • Flexibele administratie en vooruitstrevende informatisering
  • Technische kennis en logistieke ondersteuning

Geschiedenis

Central Auto Geschiedenis: Bob GenbruggeIn 1945 richt Robert "Bob" Genbrugge op 24-jarige leeftijd Central Auto op. Vanuit een herenhuis in de Antwerpse volksbuurt "De Seefhoek" importeert hij vooral auto-onderdelen van het merk Hella.

Na enkele jaren verhuist Central Auto in 1954 naar de Antwerpse Italiëlei. Naast verlichting en remmen wordt het assortiment onderdelen en verbruiksmaterialen steeds groter.

Central Auto Geschiedenis: Bob GenbruggeIn 1964 start Central Auto met de verdeling van hydraulische slangen en koppelingen, en richt zich zo meer op de industriële wereld.

Enkele jaren later volgt er een verdere uitbreiding van industriële benodigdheden: bevestigingsmaterialen en gereedschappen worden een vast onderdeel van de groep.

In 1979 begint Central Auto met de verdeling van persluchtgereedschappen van Ingersoll-Rand, waarvoor zij enkele jaren later invoerder voor Vlaanderen wordt. De afdeling "Persluchtcentrum" wordt al snel een alom gerespecteerde persluchtspecialist.

Door de voortdurende interne groei en verscheidene succesvolle overnames gedurende de jaren moet Central Auto haar verschillende afdelingen telkens in grotere locaties herbergen.

Central Auto Geschiedenis: Bob GenbruggeEen grondige renovatie van de hoofdzetel op de Italiëlei in 1990 met vernieuwde magazijnen en administratieve kantoren geeft Central Auto een nieuwe dynamiek. 

In 1995 wordt de bouw aangevat van een industriële vestiging op de Noorderlaan. Dit complex vervat een bundeling van magazijnen, werkplaatsen en verkoopsdiensten.

In 2000 doet Central Auto investeringen in een nieuw computerplatform om het bedrijf klaar te stomen voor de nieuwste trends op het vlak van informatica, zoals e-business.

Op naar 2015. Het 70-jarig bestaan. Doorheen de tijd heeft Central Auto zich opgewerkt van een winkeltje voor auto-onderdelen tot een gerespecteerde industriële distributiegroep met een zeer grote verscheidenheid aan producten en diensten